Welkom bij Soefi-Contact Alkmaar

…een geluid van broederschap…

Welkom op de pagina van Soefi-contact Alkmaar.
We hopen dat we u kunnen inspireren met het gedachtegoed van het Universeel Soefisme.
Het Universeel Soefisme is ontstaan vanuit het gedachtegoed van Inayat Khan.

Het Universeel Soefisme onderscheidt zich van het Oosters Soefisme door de verspreiding van het geloof naar het Westen en de verbinding die het zocht en zoekt met andere bestaande religies.
Het Universeel Soefisme wil dan ook geen nieuwe vorm van religie zijn, maar juist een brug vormen tussen religies en geloofsvormen.

Inayat Khan heeft het initiatief genomen een plaats van bezinning aan te bieden waar mensen van verschillende religies elkaar kunnen treffen in een gemeenschappelijke dienst.
Hij noemde dit de Kerk van Allen.

Deze diensten bestaan nog steeds en worden op diverse plaatsen in Nederland aangeboden en zijn vrij toegankelijk voor iedere geïnteresseerde (be)zoeker.

Er zijn in Nederland diverse organisaties en diverse afdelingen, ieder met hun eigen klank en kleur:
1. Soefi-Contact  (Alkmaar is een afdeling van vereniging Soefi-Contact)
2. Soefibeweging
3. Inayati orde
4. Ruhaniat
5. Sufi Way

In een landelijke kalender vindt u activiteiten van de verschillende organisaties:
www.soefikalender.nl

Daarnaast worden er Dansen van Universele Vrede gehouden. Dit zijn geen Derwisjdansen, maar dansen die met een groep in een kring worden gehouden.
Daarbij worden eenvoudige danspassen gemaakt en teksten gezongen uit verschillende religieuze tradities. Het is vooral de Ruhaniat die zich richt op het verbinden middels de dansen van Universele vrede. Maar ook andere organisaties bieden deze dansen aan als manier om te verbinden. Ook in Alkmaar worden soms dansen gehouden.
Zie voor de landelijke kalender op de link hieronder.

6. Dansen van Universele Vrede

Religie van het hart
Het Universeel Soefisme wordt wel de religie van het hart genoemd. Wij van Soefi-Contact hopen dan ook dat we uw hart kunnen raken met mooie uitspraken van Soefimeesters, uitspraken die ons brengen bij een bewustwording van een innerlijk beleven van het Al-dat-is.

U bent van harte welkom bij onze diensten in Alkmaar en bij diensten van andere Soeficentra in Nederland.
Kijk voor de laatste nieuwsbrief op deze pagina.