Audio dienst ‘De moed om op te staan’

Deze keer heeft Soefisme in Alkmaar twee diensten voor u, een live-bijeenkomst en een Audio dienst met als thema: ‘De moed om op te staan’. De audiodienst vindt u als u verder naar beneden scrollt.
De Live-dienst is deze keer op zaterdagavond, de avond voorafgaand aan Pasen. Deze bijeenkomst is van ZOOM en alle aanwezigen mogen iets inbrengen. Dat kan zijn een gedicht, een gebed, muziek of een stuk tekst. Een eigen, persoonlijke gedachte kan natuurlijk ook. U bent van harte welkom!

1. Deze keer hebben we een live-dienst op zaterdagavond 3 april om 20:00 uur.
U bent van harte welkom om te luisteren, maar kunt ook zelf een mooie gedachte, gedicht of gebed inbrengen. Dat stellen we zelfs zeer op prijs en maakt het tot een mooie, interactieve bijeenkomst.

2. Dienst op uw eigen tijd

Naast de live-dienst kunt u op ieder gewenst moment onderstaande dienst met overweging beluisteren. U kunt de onderdelen één voor één aanklikken. Uiteraard kunt u ook een keuze maken uit de gewenste onderdelen. De overweging staat bij nr. 5.
Indien de plaatjes u afleiden, kunt u uiteraard uw ogen sluiten.


Hieronder de dienst om op uw eigen tijd te beluisteren:


1. Inleidende muziek:

Deze blinde pianist speelt voor de slachtoffers van de tsunami in Japan. De video start bij 28 sec. U kunt de video voor het applaus bij 4:09 uitzetten.

2. Aanroep en gebed Saum:

3. Lezen uit de Heilige geschriften:

4. Gebed Salat:

5. Overweging ‘De moed om op te staan’ door Annemieke Bouman:

6. Muziek

7. Gebed Khatum:

8. Afsluitende muziek:

Einde dienst


9. Er is deze Paasochtend géén nagesprek via Zoom:

Onze excuses hiervoor.
U bent wel van harte uitgenodigd om ons te vergezellen op de wandeling op Tweede Paasdag. Verzamelpunt Strandopgang Noord, Boulevard.

De volgende dienst mét mogelijkheid tot nagesprek is weer op de eerste van de maand. Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.


Extra om te bekijken op uw eigen tijd:

Gesprek met Karimbakhsh Witteveen:

Hieronder een prachtige uitvoering van Leonard Cohens Hallelujah- de versie over het Paasverhaal: