Audio dienst ‘Een nieuw begin’

1. De link voor de live-dienst is verlopen en verwijderd.

Iedere eerste zondag van de maand is er een dienst. Sinds december 2020 bieden we ook diensten aan via Zoom. Aan deze diensten werken meerdere mensen mee. U kunt die diensten volgen door in te loggen via een Zoomlink. Na afloop is er gelegenheid om online met elkaar na te praten.
Wilt u op de hoogte blijven? Meld u zich dan aan voor onze nieuwsbrief.

2. Dienst op uw eigen tijd

Na vandaag kunt u op ieder gewenst moment deze dienst nog beluisteren. U kunt de onderdelen één voor één aanklikken. Uiteraard kunt u ook een keuze maken uit de gewenste onderdelen. De overweging staat bij nr. 5.
Indien de plaatjes u afleiden, kunt u uiteraard uw ogen sluiten.


Hieronder de dienst om op uw eigen tijd te beluisteren:


1. Inleidende muziek:

2. Aanroep en gebed Saum:

3. Lezen uit de Heilige geschriften:

4. Gebed Salat:

5. Overweging ‘Een nieuw begin’

6. Muziek uit Schuberts Winterreise: “Gute Nacht”.

7. Gebed Khatum:

8. Afsluitende muziek:

9. Nagesprek via Zoom:

De link voor het nagesprek via Zoom is verlopen en verwijderd.
De volgende dienst mét mogelijkheid tot nagesprek is weer op de eerste van de maand. Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief.


Extra om te beluisteren op een eigen moment:

Voor wie denkt dat verandering in één keer zal plaatsvinden, is dit filmpje geruststellend. Verandering komt vaker in kleine stappen tegelijk. En we kunnen goede voornemens hebben voor het nieuwe jaar, maar we kunnen ook gedurende het hele jaar kleine stappen zetten. (1.54 min)

Lied: ‘Show me the path’ van Wali en Ariënne van der Zwan.

Een passend lied om ons, aan het begin van het jaar, af te stemmen op ons pad, ons levensdoel.

De Tedtalk van Jill Bolte Taylor:

In deze video vertelt Jill over haar ‘stroke of insight’. Ze vertelt over de inzichten die ze heeft opgedaan met het doormaken van een hersenbloeding. (20.11 min met nederlandse ondertiteling)

In de video hieronder is van later datum (2017) en hier vertelt Jill over programma’s voor kinderen, waarbij ze kinderen onderwijst over de verschillende gebieden in de hersenen en de werking daarvan. Dat gaat dan ook over emoties en het nemen van emotionele verantwoordelijkheid. ‘Accountability’ kan enerzijds vertaald worden met verantwoordelijkheid, maar ook met ‘toerekeningsvatbaarheid’, ofwel aansprakelijkheid, ‘het zelf verantwoordelijkheid nemen over’.
Met emotionele verantwoordelijkheid komt automatisch ook cognitieve verantwoordelijkheid. (6.37 min, zonder ondertiteling, vanaf 2.38 min mensen in beeld)

Hieronder legt Jill aan tieners uit wat er in hun brein gebeurt, wanneer ze in de puberteit zijn/waren. Het zijn allemaal biologische processen zegt. Het deel waarin ze uitlegt wat het verschil is tussen de linker hersenhelft wijze van denken en het rechter, is verwerkt in de overweging van vandaag. (16.30 min, met engelse ondertiteling)

Harmoniseren van de levensenergie met behulp van de vingers: