Corona; van angst naar vertrouwen

Lieve mensen, het soefisme is een stroming van liefde, harmonie en schoonheid. Een stroming waarvan we hopen dat die naar Eenheid zal leiden. Eenheid tussen mensen, eenheid tussen volkeren, eenheid tussen landen.

Het beleid rond het Coronavirus geeft een boodschap af dat voor angst en verdeeldheid zorgt. Waar ons anderhalf jaar geleden werd gevraagd om twee weken in lockdown te gaan om het virus in te dammen, zitten we nu, zo’n 18 maanden later, in de situatie dat mensen op veel plekken hun vaccinatiebewijs moeten laten zien of een negatief testbewijs moeten tonen. Mensen zijn bang geworden voor elkaar en voor mensenlijk contact.

Het is belangrijk om onszelf serieus af te vragen of we in zo’n samenleving willen leven. Experts vertellen ons dat het virus niet weg zal gaan, dat we ermee zullen moeten leven. Coronavirussen zijn er altijd al geweest en er zijn ook altijd al nieuwe mutaties geweest.
Evolutiebiologen leren ons dat virussen geen belang hebben bij het doden van de hele populatie; het virus past zich aan aan de gastheer, om zo te kunnen overleven. Het ligt in de lijn van de evolutionaire verwachting dat ook dit virus zal afzwakken, net zoals dat in 2009 met de Mexicaanse griep is gebeurd. Die griep (sars-cov H1N1) zorgde destijds ook voor veel paniek, maar is inmiddels een gewone seizoensgriep geworden.

Iedereen welkom!

We willen graag iedereen welkom heten in onze diensten. Oók mensen die niet gevaccineerd zijn! Het is goed om voor ogen te blijven houden dat dit over het algemeen gewoon gezonde mensen zijn.
We vertrouwen op ieders persoonlijke afweging om zich, na weloverwogen keuze, wel of niet te laten vaccineren.

Mondkapjes zijn niet verplicht. Voor wie er één wil dragen, is dat een vrije keus.
Een negatieve test voegt volgens veel wetenschappers niets toe. Ook Rutte meldt tijdens een persconferentie dat testen zonder klachten geen zin heeft. Daarnaast worden er veel vragen gesteld bij de betrouwbaarheid van de test. De grondlegger van de test Kary Mullis, heeft zelf aangegeven dat de test niet als diagnostisch instrument is bedoeld. Het toont niet aan, zo zegt ook Marjon Koopmans, of je op dit moment besmettelijk bent. De test toont alleen aan of (fragmenten van) het virus zich in je neus bevindt/en.

Belangrijke regel: Bij klachten blijf thuis

We willen onze bezoekers vragen zich aan de belangrijkste regel (in ieder geval voorlopig) te blijven houden; bij klachten blijf je thuis. Ook bij een vermoeden van een opkomende griep, is het verstandig thuis te blijven.

Bronnen:


Rutte’s eerstere, nuchtere toespraak over groepsimmuniteit:

Veel mensen zullen in contact komen met het virus, maar lang niet iedereen zal ernstige klachten krijgen. Via de mensen die het virus krijgen, bouwen we groepsimmuniteit op dat als een beschermend schild kan werken voor mensen die kwetsbaar zijn.

Rutte over preventief testen:

“Het heeft geen zin om te testen als je geen klachten hebt.'”

Marjon Koopmans over de PCR-test:

“De PCR-test toont niet aan of je besmettelijk bent. De test toont alleen aan of je stukjes RNA in je neus hebt.”

Fauci’s positieve advies bij ernstige ziektes (2019):

“Blijf weg van alle paranoïde denken, maar doe iets positiefs. Gezonde voeding, niet roken en bewegen.”